نویگیشن چیست و چه تفاوتی با جی پی اس دارد
26 فروردین ، 1400
گروه تحقیقاتی وایزر

در سال‌های اخیر شاهد پیشرفت چشمگیری در حوزه علم و فناوری بوده‌ایم و هر روز تکنولوژی‌های جدید با اسامی مختصر پا به عرصه فناوری می‌گذارند که گاهی از تفاوت آن‌ها بی‌خبریم. سیستم‌های هوشمند امنیتی نیز از این قاعده مستثنی نبوده‌اند و با پیشرفت علم در این حوزه، واژگان جدیدی پدیدار شده‌اند. جی پی اس (GPS) و نویگیشن (Navigation) دو نمونه از واژگان حوزه سیستم‌های امنیتی هستند که شاید به دلیل عملکرد مشابه، بسیاری از افراد آن‌ها را با هم اشتباه گرفته می‌گیرند. اگر شما هم علاقه‌مند هستید تا بیشتر با نویگیشن‌ها آشنا شوید و بدانید که نویگیشن چیست و چه تفاوتی با جی پی اس دارد، با ما در این مطلب همراه باشید تا به بررسی بیشتر این موضوع بپردازیم.

معرفی سیستم نویگیشن

برای آن که بتوانیم بهتر به تفاوت نویگیشن و جی پی اس ماشین پی ببریم، ابتدا باید ببینیم که نویگیشن چیست و چه کاربردی دارد. واژه نویگیشن (Navigation) در زبان انگلیسی به معنای تعیین مسیر و همچنین هدایت کشتی و سایر ناوگان است. پس می‌توان حدس زد که سیستم نویگیشن در گوشی‌ها و دستگاه‌های هوشمند چه وظیفه‌ای دارد. نویگیشن سیستمی است که به صورت رایگان و بدون نیاز به دستگاهی اضافه، بر روی گوشی‌های هوشمند در دسترس است.

این سیستم با اتصال به ماهواره‌های اطراف زمین، سیگنال‌های ارسالی و دریافتی را به دستگاه کاربر انتقال می‌دهد و به راحتی و به صورت لحظه‌ای کار مسیریابی را انجام می‌دهد. این سیستم در بخش‌های مختلف زندگی انسان امروزی نقش مهمی ایفا می‌کند.

نویگیشن چیستآشنایی با نویگیشن و تفاوت آن با جی پی اس

سیستم نویگیشن چه اهمیتی دارد؟

در دنیای شلوغ و پرمشغله امروزی، وجود سیستم نویگیشن آسایش و راحتی بیشتری برای مردم فراهم کرده و این نقش حتی در زندگی روزمره نیز پررنگ است. تصور کنید که در شهر بزرگ و شلوغی مانند تهران هستید و می‌خواهید به مقصدی برسید و با مسیرهای میانبر هیچ آشنایی ندارید.

قطعاً با وجود ترافیک و شلوغی‌ها و همچنین هزینه‌های سوخت تصمیم ندارید که مسیری شلوغ را طی کنید یا خودتان مسیر را بیابید.در اینجاست که نویگیشن تلفن همراه هوشمندتان به کمک شما می‌آید و بهترین مسیر را به شما پیشنهاد خواهد کرد. به این ترتیب در زمان شما و مصرف سوختتان صرفه‌جویی بسیاری خواهد شد.

مقالات مرتبط با این مقاله را در این بخش از وب سایت وایزر دنبال نمایید

فناوری ای جی پی اس (AGPS) چیست؟

مشخصات کوچکترین ردیاب جی پی اس OriginGPS

سیستم نویگیشن چه کاربردهایی دارد؟

نویگیشن در بسیاری از بخش‌های زندگی انسان کاربردی است که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارائه کوتاه‌ترین و خلوت‌ترین مسیر برای رسیدن به مقصد در تلفن‌های هوشمند
  • استفاده در ناوبری ریلی و جاده‌ای
  • پیش‌بینی وضعیت هوا
  • استفاده در حوزه خدمات حمل و نقل
  • کمک به مسیریابی آژانس‌ها و پیک‌ها
  • کمک به مسافران در ارائه مسیر برای رسیدن به مکان‌های تفریحی و مراکز خرید
  • تخمین زمان رسیدن به مقصد با توجه به میزان ترافیک و مسیر حرکت
  • استفاده در مسیریابی قسمت پخش مرسولات اداره پست
  • کنترل و مدیریت ترافیک شهری و جاده‌ای

کاربردهای سیستم نویگیشنکاربردهای سیستم نویگیشن

سیستم نویگیشن در اکثر اپلیکیشن‌های تلفن‌های هوشمندی وجود دارد که مجهز به سیستم جی پی اس است. در واقع این سیستم را می‌توان روی مپ‌ها (نقشه‌ها) آنلاین و آفلاین تلفن‌های همراه، تمامی اپلیکیشن‌های مسیریاب و همچنین تمامی دستگاه‌های ارسال مرسولات و ارائه خدمات حمل و نقل یافت.

اکنون که به طور کامل با سیستم نویگیشن و کاربردهای آن آشنا شدیم، برای پی بردن تفاوت آن با جی پی اس، به معرفی دستگاه جی پی اس و کاربرد آن می‌پردازیم.

جی پی اس چیست؟

دستگاه GPS (سرواژه Global Positioning System به معنای سیستم موقعیت‌یاب جهانی) بر خلاف سیستم نویگیشن، گیرنده‌ای مجزا است که با نصب آن در وسیله‌ای مانند خودرو می‌توان در جت ردیابی و کنترل از راه دور استفاده کرد. جی پی اس‌ها کاربردهای جانبی بیشتری دارند و به همین دلیل استفاده از آن‌ها وسیع‌ تر است.

برای مثال تصور کنید که خودرویی دارید و تصمیم دارید میزان امنیت آن را افزایش دهید. با خرید بهترین ردیاب و نصب آن داخل خودرو می‌‌توانید در صورتی که ماشین شما سرقت شد، به راحتی و از طریق اپلیکیشن از موقعیت لحظه‌ای خودرو آشنا شوید و به کمک سیستم شنود، صدای سارقان را شنود کنید. همچنین به کمک یک پیامک یا از طریق اپلیکیشن می‌توانید در لحظه خودروی خود را از راه دور خاموش کنید و جلوی سرقت آن را بگیرید.

جی پی اس و کاربردهای آنجی پی اس و کاربردهای آن

کاربرد جی پی اس چیست؟

همان‌طور که ملاحظه کردید، سیستم GPS بیشتر برای تامین امنیت اشیا، افراد و حتی حیوانات است. از مهم‌ترین کاربردهای جی پی اس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ردیابی ماشین و تامین امنیت آن
  • تامین امنیت و کنترل سرویس مدارس، اتوبوس‌های بین شهری و شهری و خودروهای سنگین
  • ردیابی کودکان و تامین امنیت آن‌ها
  • ردیابی سالمندان
  • کنترل و ردیابی حیوانات خانگی
  • ردیابی و ایمنی وسایل ارزشمندی مانند گاوصندوق

در نتیجه می‌توان گفت که جی پی اس سیستمی برای تامین امنیت و کنترل خودرو، اشیا، افراد و حیوانات است و به آسودگی خاطر فرد کمک می‌کند.

نویگیشن با جی پی اس چه تفاوتی دارد؟

اکنون که با دو سیستم نویگیشن و GPS آشنا شدیم و اطلاعاتی کلی در مورد آن‌ها به دست آوردیم، به تفاوت‌های این دو سیستم می‌پردازیم:

  • نویگیشن‌ تکنولوژی‌ای برای آسان‌تر نمودن مسیریابی افراد و پیدا کردن کوتاه‌ترین و خلوت‌ترین مسیر است. در حالی که جی پی اس ابزاری برای ایمنی بیشتر افراد و وسایل آن‌ها و ردیابی است.
  • نویگیشن‌ها به صورت پیش‌فرض و رایگان در بسترهایی مانند تلفن همراه وجود دارند در حالی که برای استفاده از جی پی اس و ردیاب نیازمند خرید دستگاهی جداگانه هستید.
  • جی پی اس و ردیاب برای تامین امنیت ساخته شده است و حتی پس از سرقت وسایلی مانند خودرو هم می‌توانید مسیر حرکت خودرو را ببینید اما نویگیشن فقط برای مسیریابی است و در صورتی که موبایل و سیستم هوشمند در داخل خودرو نباشد، مسیریابی امکان‌پذیر نیست.

تفاوت نویگیشن و جی پی استفاوت نویگیشن و جی پی اس

و در پایان این که:

نویگیشن و جی پی اس دو سیستم متفاوت با کارکردی مختلف هستند. اگر قصد شما یافتن آسان‌تر مسیر و پیدا کردن مسیری خلوت و آسان است، باید از بسترهای مجهز به نویگیشن استفاده کنید، اما اگر هدفتان افزایش ایمنی و کنترل و مدیریت اشیای ارزشمندتان است، باید از سیستم GPS استفاده کنید و بهترین ردیاب را خریداری کنید.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LfYIyAaAAAAAGKas2CtyAh2o8zQXe5xPqZFEPwE